Vandaag spreek ik Linde. Ze is basisarts en psychiater in opleiding en ze is hier vrijwillig via Stichting Bootvluchteling. Elke arts hier ziet 40 patiënten per avonddienst, die loopt van 16 uur tot 0.00 uur ongeveer. Daar is meestal een vertaler bij, die dit werk ook vrijwillig doet.

We nemen een kijkje in de apotheek. Daaruit gebruiken de artsen vooral paracetamol, veel antibiotica voor mensen met ontstekingen zoals een longontsteking en veel verbandgaas voor de mensen met snijwonden. ‘De meeste patiënten die we zien, helpen we met zaken waar wij thuis mee naar de huisarts gaan. Wat hier anders is, zijn de mensen met paniekaanvallen doordat ze PTSS hebben. Ze hebben een trauma van wat ze hebben meegemaakt. En soms zijn mensen zelfs psychotisch. Deze paniek komt door wat zij voor hun vlucht hebben meegemaakt. Ze herbeleven hun ervaringen en zien zelfs mensen hier aan voor hun aanvallers.

Deze mensen hebben psychiatrische hulp nodig. Dat geven wij zo goed mogelijk en we werken hier heel fijn samen in een team. Maar we kunnen meer mensen gebruiken.’

Lees meer informatie over een aanmelding als vertaler van het Frans, Arabisch of Farsi naar het Engels. 

Lees meer informatie over een aanmelding als arts of verpleegkundige.