Vandaag wil ik naar de kapper. En ik wil een beetje als toerist rondlopen in het stadje. Maar alles loopt anders. Ik ga wél naar de kapper en ik heb vandaag een bijzondere ontmoeting.

Weet je nog atelier Mozaïek waar ze laptoptassen maken van reddingsvesten? Twee dagen geleden ging mijn vlog erover. Ik sprak Amir en een paar anderen. Dáár ga ik naar de kapper, want onze vertaler vertelt dat een van de mensen uit het kamp daar knipt. Kijk met me mee hoe goed mijn haar zit!

En ik heb bij toeval een ontmoeting met Liesbeth. Ze werkt voor de Nederlandse stichting Shower Power. Deze stichting haalt vrouwen en kinderen op uit Kamp Moria. Ze verblijven een gedeelte van de dag in een echt huis, waar Liesbeth en haar collega’s hen ontvangen met warmte, fruit en speelgoed voor de kinderen en waar ze kunnen douchen. Sommige vrouwen hebben al 3 maanden hun haar niet gewassen. Liesbeth: ‘Wij halen ze op en wij willen dat ze zich mens voelen.’

Wat er uit deze ontmoeting voortkomt..? Kijk met me mee.

 

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.